top of page

ZACHTE TINTEN

366_2160.jpg

In 2015 benaderden de bewoners IJzersterk Interieurontwerp omdat ze graag nieuwe meubels en verlichting wilden en tevens verbouwingsplannen hadden. Anja Hesp heeft toen een heel plan voor zowel de verbouwing als het interieur gemaakt.

Er volgde een grote renovatie waarbij het overhangende balkon van de bovenburen benut werd als uitbouw van de huiskamer. Hierin kwamen hoge, zwarte schuifdeuren die ervoor zorgen dat de huiskamer veel meer licht krijgt. Ook werden alle plafonds gestuukt en kwamen er nieuwe lichtpunten voor de lampen. Alle meubels werden vernieuwd.

 

In 2017 belden de bewoners opnieuw omdat ze keuken wilden verplaatsen naar de huiskamer om meer ruimte voor de kinderkamers te creëren. De oude keuken werd samengetrokken met een van de kinderkamers zodat hun dochter een grote slaapkamer kreeg met een inloopkast.

Tijdens deze verbouwing moest de kamer-en-suite weggehaald worden zodat er ruimte kwam voor een keuken en een eettafel in de woonkamer.

Tijdens deze nieuwe verbouwing werden alle ramen en deuren aan de achterzijde vervangen ( door zelfde soort zwarte kozijnen), de tuin helemaal aangepakt ( incl tuinhuis) en kwam er een nieuwe parketvloer door het hele huis en de andere dochter kreeg een geïntegreerde hoogslaper.

Het interieur en de meubels vonden ze nog steeds prachtig dus deze hoefden niet vervangen te worden.

WHAT

Stadswoning

WHERE

Amsterdam

WHEN

Maart 2015

Augustus 2017

bottom of page