top of page

Pied-à-terre in Amsterdam

purple100820170475.jpg
purple100820170473.jpg
purple100820170484.jpg

De bewoners van deze pied-à-terre in Amsterdam wilden graag een nieuwe, open keuken en een nieuwe badkamer. Ze vroegen IJzersterk Interieurontwerp om een plan voor meubels, verlichting, kleuren en materialen. Voorkeur van de bewoners ging uit naar donkere kleuren. Tijdens een flinke verbouwing werden muren weggebroken, werd de ingang van de badkamer verplaatst en werden de oude badkamer en keuken gesloopt en vervangen. In het hele appartement kwam vervolgens een nieuwe eiken visgraatvloer. Een aantal muren werd in een donkere kleur geverfd, andere muren kregen wandbekleding.

De vele ramen, waardoor volop daglicht binnenvalt, maakte dit appartement geschikt voor donkere muren. Blikvanger in deze ruimte is de goudkleurige sofa die, net als de messing accessoires en verlichting, een spannend contrast vormt met de donkere muren.

Gekozen is om in alle ruimten dezelfde warme sfeer te creëren, daarom kwamen óók in de slaapkamer donkere muren. Geen schilderwerk, maar nachtblauwe fluwelen wandbekleding die prachtig combineert met het mosterd-/goudkleurige beddengoed.

De gastenkamer is niet zo groot en daarom met behang in grijstinten en zachtroze meubels iets lichter gehouden dan de andere ruimten.

De ingang van de badkamer is verplaatst. Hierdoor is de badkamer nu vanuit de slaapkamer bereikbaar. IJzersterk Interieurontwerp koos in overleg met de bewoners voor de wand bij de douche voor twee grote marmer tegels (250 cm hoog!) in open-boek stijl. Het resultaat: een luxe walk-in douche met hoteluitstraling!

WHAT

Appartement

WHERE

Amsterdam

WHEN

Juli 2017

purple100820170485.jpg
purple100820170481.jpg
bottom of page