top of page

UITZICHT OP HET IJ

Een prachtig uitzicht over het IJ al zijn boten en activiteit, daar kan je de hele dag naar blijven kijken!
Dit appartement heeft een zaagtandvorm; een lange (ruim 20 meter) schuine muur met ramen aan een zijde en aan de andere kant de zaagtand. Dit is een relatief lastige vorm om in te richten dus er werd IJzersterk Interieurontwerp gevraagd een interieurplan te maken.

Na een aantal gesprekken met de opdrachtgevers werd er een plan gepresenteerd waarbij de driehoek een subtiel uitgangspunt werd. Dit is terug te zien in de messing lamp boven de eettafel, de wandlampen op de muur en de driehoeken in het grote vloerkleed. Zelfs de stof die uitgekozen werd om een fauteuil ( de Orange Slice die de bewoners al jaren hadden) te herstofferen heeft een grafische vorm met driehoeken. Maar omdat de stof licht van kleur is valt dit niet al te zeer op.

In het smallere gedeelte van de huiskamer ( waar de zaagtandvorm zorgt voor een nauwere doorgang en schuine wanden) is een dressoir van Rimadesio geplaatst met daarboven wandlampen die een mooie driehoek op de muur laten verschijnen als de lampen aan zijn. Dit past heel goed bij de vorm van het appartement.

De eettafel is speciaal op maat gemaakt door een Amsterdams bedrijf Vanouds dat 150 jaar oud hout gebruikt dat bevroren wordt in epoxy. Omdat de keuken in een driehoek van de zaagtand is geplaatst en de muur hiertegenover schuin is moest er een hele aparte vorm eettafel gemaakt worden met 1 schuine kant terwijl de andere zijde parallel loopt met de keuken.
 

WHAT

Appartement

WHERE

Amsterdam IJdock

WHEN

2022

bottom of page