1/7

Uitbouw Molenstraat

In het mooie dorp Santpoort-Noord staat dit statige woonhuis uit 1912 met mooi uitzicht op molen De Zandhaas aan de achterzijde.

 

De wens was de oude bijkeuken uit de jaren 70 af te breken en een moderne uitbouw te maken waarin zich verschillende functies moesten verenigen. Met 4 jonge kinderen kwamen de bewoners bergruimte en speelruimte tekort. Verder wilden ze veel licht in huis en het liefst een keuken waarbij er een verbinding bleef met de huiskamer.

Er werd een lange transparante gang ontworpen die een verbinding maakt met de (bestaande) schuur achter in de tuin. Deze schuur werd omgebouwd tot speelruimte voor de jongens.

 

In deze uitbouw werden alle gevraagde functies gerealiseerd; links kwamen er ruimtes met daarin een toilet (was eerst in de gang naast de keuken gesitueerd), een grote kast die als bijkeuken dienst doet en daarnaast een heleboel kasten zodat elke kind zijn eigen kast heeft voor schoenen, jassen en sportspullen.

Al deze functies werden weggewerkt achter een lange muur van houten latten.

Aan de andere zijde van deze uitbouw kwam een glazen pui zodat er veel lichtinval is en je uitzicht op de tuin houdt.

 

Naast de grote aanbouw werden ook in het woonhuis de nodige aanpassingen gedaan.

Doordat het toilet verplaatst werd naar de aanbouw kwam er ruimte voor een bar bij de vergrote keuken. Er werden 2 muren weggebroken, het verlaagde plafond ging eruit en de gang werd afgesloten door een stalen deur met glas zodat de woonkamer en keuken 1 grote leefruimte werd.

WHAT

Uitbouw woonhuis

WHERE

Santpoort

WHEN

November 2019